Over eetwinkel IKOOK

Gezond eten afhalen of laten bezorgen in Utrecht

Met eetwinkel IKOOK kun je gezond eten afhalen of laten bezorgen in Utrecht. Lekker en gezond eten is belangrijk omdat het je de energie en voedingsstoffen levert die je nodig hebt. Thuis of op het werk: als je niet in de mogelijkheid bent zelf te koken en toch voor een goede prijs goed wilt eten, kun je terecht bij eetwinkel IKOOK. Wij bereiden dagelijks verse maaltijden, zodat je met een gerust hart kunnen zeggen ‘ik kook vanavond’.

We maken bij eetwinkel IKOOK de gezonde keuze de aantrekkelijke keuze door gezondheid, smaak en prijs in balans te brengen. De keuze is beperkt, maar biedt gezonde variatie. Wil je bestellen voor een grotere groep, dan horen we dat graag van te voren en stemmen we het menu af op jouw wensen.

Gevarieerd en gezond eten, rijk aan groente en vers bereid

Warme en koude gerechten, met relatief veel groente, dagelijks vers gekookt en rekening houdend met de aanbevelingen van de Nederlandse Gezondheidsraad. Plantaardige ingrediënten spelen de hoofdrol en worden gecombineerd met vlees en vis tot een gevarieerd aanbod voor zowel vlees- en viseters, vegetariërs en veganisten.

Daarbij koken we met weinig zout, omdat de gemiddelde zoutinname in Nederland zorgwekkend hoog is én we willen laten zien dat je met weinig zout ook lekker kunt koken. Een prettige bijkomstigheid: door het lage zoutgehalte zijn onze producten ook geschikt voor (jonge) kinderen. Toch behoefte hebben aan meer zout: dan kun je uiteraard zelf je maaltijd ‘opzouten’!

Kenmerken van onze verse maaltijden:

  • Dagelijks vers gekookt
  • Een wisselend menu met vlees, vis en vegetarische gerechten
  • Minimaal 150 gram groente per maaltijd
  • Eénpersoons porties in normaal, kinder en groot formaat
  • Op te warmen in oven of magnetron
  • Op verzoek cateren we ook voor grote en kleine groepen
  • Zoutarm

Wie kookt?

Vera, 35 jaar, afgestudeerd als diëtist en bedrijfskundige. Zij startte in 2015 eetwinkel IKOOK met als ambitie mensen te helpen gezond(er) te eten. Omdat het anders kan, moet, en het haar blij maakt.