Als voorafje…

Laten we beginnen met een introductie, want wie schrijft, die blijft, dus dan kun je maar beter weten wie dat is. Mijn naam is Vera, 35 jaar oud en wonend in Utrecht. Vroeger was ik sportief, druk en serieus. Nu ben ik actief, gedreven, (meestal) ontspannen en soms heel lui. En laten we niet vergeten: direct en subjectief. Steeds beter in zelfreflectie en bewust van wat ik belangrijk vind in het leven. Ik word blij van het doorbrengen van tijd met mensen die me lief zijn en leuke gesprekken met passanten.

Hoewel ik graag het huis vol heb met vrienden, laad ik er ook van op om in mijn uppie op de bank te zitten, bij voorkeur onder een dekentje met een leuke serie op. Tijdens vakanties ben ik juist graag buiten in de natuur en sleur ik mijn vriend mee op wandeltochtjes.

Na mijn middelbare school studeerde ik International Business in Maastricht, volgde ik een master Human Resource Studies in Tilburg en rolde ik het voor de hand liggende pad op van consultant in corporate bedrijven. Tot ik weer dichter bij mezelf kwam en besloot dat ik mij bezig wilde gaan houden met voeding en gezondheid. Ik startte de opleiding tot Diëtist en ging voor mijn werkgever aan de slag om een innovatief bedrijf in de foodsector op te zetten.

De wens om mensen te helpen gezond(er) te eten werd steeds sterker, ik kreeg ook steeds meer bagage vanuit mijn opleiding en stond te trappelen om dat toe te passen. Halverwege 2015 besloot ik voor mijzelf te beginnen: eetwinkel IKOOK werd geopend, een winkel in Utrecht waar ik dagelijks gezonde maaltijden maak en verkoop. Vers gekookt, met veel groente en zoutarm. Een concept waarmee ik wilde laten zien dat gezond eten betaalbaar kan zijn en mensen op een laagdrempelige manier helpen gezond(er) te eten. Het was een schot in de roos: de klanten stonden in de rij en na een paar maanden enigszins stuntelend de dag door te komen vanwege de onverwachte drukte, kreeg ik het onder controle en stond met veel plezier in de keuken en de winkel.

Nu zijn we 3,5 jaar verder. Ben ik wat ervaringen rijker op het gebied van ondernemen en heb mijn diploma als Diëtist op zak. De afgelopen jaren las, hoorde en zag ik veel over wat mensen bezig houdt met betrekking tot voeding. En welke informatie op hen afkomt. Dat is een hoop kan ik je vertellen. Over wat we eten en hoe we eten. Wat goed voor je is, of wat juist niet. En daar is vaak niet een eenduidig antwoord op te geven. Want voeding is niet zo simpel: wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet te werken. Of wat in de ene situatie niet werkt, kan in de andere juist wel werken. Sommige verschillen worden veroorzaakt door hoe je lijf werkt, anderen door hoe je hoofd werkt.

Hoewel vast staat dat het belangrijk is genoeg gezonde producten binnen te krijgen, kan de wijze waarop individuen dat doen verschillen. Afhankelijk van persoonlijkheid, voorkeuren en situaties. Mensen om mij heen geven mij regelmatig nieuwe inzichten in wat voor hen wel of niet werkt op het gebied van voeding. En wat hen bezig houdt. Het leek me leuk om deze inzichten te combineren met mijn kennis als Diëtist over gezonde voeding en je daarmee hopelijk te verrijken.